τι-δείχνει-το-πόρισμα-για-το-τροχαίο-το-428306
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2018 | 20:43

Τι δείχνει το πόρισμα για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

Φως στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που έστειλε τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη στο νοσοκομείο, ρίχνει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Το Εθνος».

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εφημερίδας, η πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ρίχνει ευθύνες στον οδηγό του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε η μηχανή του παρουσιαστή.

Από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι η πρόσκρουση έγινε στο εντελώς δεξιό μέρος του λεωφορείου.

Το λεωφορείο και η μηχανή με τον παρουσιαστή ήθελαν να πορευτούν στην οδό Καλύμνου με κατεύθυνση προς Βάρη. Ο οδηγός του λεωφορείου όμως έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά τη στιγμή που ερχόταν με τη μηχανή του ο Αγγελίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να τον αποφύγει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του πραγματογνώμονα «το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή με σκοπό να στρίψει αριστερά στον δρόμο, όπου ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του. Έτσι, φαίνεται πως έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

Να σημειωθεί ότι ούτε ο παρουσιαστής, ούτε ο οδηγός του λεωφορείου, όπως προέκυψε από τις σχετικές εξετάσεις είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ούτε φαίνεται κάποιο από τα δυο οχήματα να κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα.

Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι το αν ο οδηγός του λεωφορείου είχε ανάψει φλας και μάλιστα έγκαιρα.