τι-αποκαλύπτει-για-εσάς-εάν-έχετε-ακατ-666934
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.08.2019 | 07:20

Τι αποκαλύπτει για εσάς εάν έχετε ακατάστατο γραφείο ή όχι

Το γραφείο παραμένει εδώ και χρόνια το ίδιο. Μπορεί το design να έχει αλλάξει και ο καθένας να προτιμά διαφορετικό υλικό, ξύλο ή γυαλί, ωστόσο, παραμένει το έπιπλο που κάθεστε για να εργαστείτε. Σύμφωνα με έρευνα, φέρεται να δείχνει αρκετά για το εάν έχετε έξυπνες ιδέες ή όχι.

Το γραφείο, λοιπόν, φέρεται να συνδέεται με την ιδέες που έχετε, σύμφωνα με ειδικούς. Όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί όταν το γραφείο τους είναι ακατάστατο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα εξέτασαν τι συμβαίνει όταν οι φοιτητές τους δουλεύουν σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο και τι όταν αυτό είναι ακατάστατο.

Σύμφωνα με την έρευνα και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ο ίδιος αριθμός ιδεών, ωστόσο, όσοι εργάζονταν σε ένα «βρώμικο» γραφείο είχαν πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ιδέες. Όπως φαίνεται η ακαταστασία έχει και τα θετικά της, καθώς αυτοί που λειτουργούν με τη λογική δεν φέρνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, εκείνοι που δεν αναλώνονται και τόσο στην καθαριότητα, φαίνεται να «βγάζουν» καλή δουλειά.

Οπως σημειώνει το inc, η άποψη ότι καθαρό γραφείο σημαίνει και καλός εργαζόμενος αποτελεί ένα τεχνούργημα του 20ου αιώνα. Ιστορικά, οι μεγαλοφυές απεικονίζονται σε ένα γραφείο γεμάτο βιβλία και σημειώσεις. Ο Αλμπερτ Αινστάιν είχε πει ότι «εάν ένα γραφείο είναι γεμάτο σημειώσεις τότε είναι δείγμα ενός φορτωμένου μυαλού, τότε τι σημαίνει ένα άδειο γραφείο;». Ακατάστατο γραφείο είχε και ο Τόμας Εντισον και ο Στιβ Τζομπς.