Τι αλλάζει από σήμερα στο Μετρό

Αλλαγές έχουν από σήμερα τα δρομολόγια του Μετρό, καθώς οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς ακόμη πιο συχνά.

Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα αυξήσουν τα δρομολόγιά τους, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής. Σε αυτές τις ώρες, τα δρομολόγια διέρχονται κατά μέσο όρο ανά 5 λεπτά, με τον μέσο όρο να μειώνεται από σήμερα στα 4,5 λεπτά.

Στην γραμμή 2 του μετρό, δρομολόγια θα υπάρχουν ανά 4,5 λεπτά από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί και από τις 13:30 έως και τις 17:30. Στη γραμμή 3 του μετρό, δρομολόγια ανά 4,5 λεπτά θα υπάρχουν από τις 7:00 έως και τις 17:30. Τις υπόλοιπες ώρες έως και τις 20:30 τα δρομολόγια θα είναι ανά 5 λεπτά και στις 2 γραμμές.Δεν υπάρχουν αλλαγές στις συχνότητες των δρομολογίων τόσο στη γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) όσο και στο δίκτυο του τραμ.

Ηδη μετά την σταδιακή αύξηση της κίνησης, έχουν εφαρμοστεί μέτρα στα δρομολόγια για τους επιβάτες, ενώ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν και οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς είναι σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!