θύμα-απάτης-ο-γιάνης-βαρουφάκης-646991
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2021 | 13:32

Θύμα απάτης ο Γιάνης Βαρουφάκης

Διαβάζοντας κανείς στο διαδίκτυο ότι Έλληνες επώνυμοι διαφημίζουν το bitcoin, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, αρχίζεις να υποπτεύεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο δημοφιλές έχει γίνει τo Bitcoin, αλλά με το πόσοι το ξέρουν στην Ελλάδα και πόσο δημοφιλές είναι.

Όχι τόσο πάντως για να το διαφημίζουν γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, αλλά και της ελληνικής σόου μπιζ, και όχι μόνο, σε μια καμπάνια που βομβάρδισε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτη και καλύτερη το facebook.

Η συγκεκριμένη ιστορία που ξεκίνησε από το εξωτερικό πήρε τελικά τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού διάσημοι ανά την υφήλιο αλλά και εγχώριοι σταρ είδαν το πρόσωπό τους να διαφημίζει το Bitcoin. Μεταξύ αυτών και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είναι το «νεότερο» μέλος της διαδικτυακής απάτης, όπου εν αγνοία του, χρησιμοποιείται για να προσελκύσει ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες ώστε να επενδύσουν στην αγορά Bitcoin αλλά και σε προγράμματα αυτόματων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Επιχειρηματίες, ηθοποιοί, αλλά και παρουσιαστές είναι τα «δολώματα» των συγκεριμένων επιτηδείων οι οποίοι κυρίως μέσω του facebook παρουσιάζουν δήθεν αποκλειστικές συνεντεύξεις των παραπάνω.

Σε αυτές φέρονται να λένε πόσο εύκολα πλούτισαν επενδύοντας στο Bitcoin και πόσο καλύτερη έγινε η ζωή τους, ενώ την ίδια στιγμή ο αναγνώστης συμπεραίνει πως επενδύοντας κάποια χρήματα μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να βγάλει κέρδος.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που την πάτησαν και πίστεψαν τις fake αυτές διαφημίσεις σπεύδοντας να επενδύσουν μικρά ή πιο μεγάλα ποσά τα οποία ακόμη κλαίνε. Πριν από λίγο καιρό θύμα τέτοιας απάτης υπήρξε ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης, ενώ στο παρελθόν έχουν δει τα ονόματά τους οι Πέτρος Κωστόπουλος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Κρατερός Κατσούλης, αλλά και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αριστοτέλης Μυστακίδης.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται να δίνει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Βούσουλα και να εξηγεί πώς έβγαλε πολύ γρήγορα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, επενδύοντας σε πλατφόρμα του bitcoin. Ωστόσο αυτή η …υποτιθέμενη συνέντευξη δεν έγινε ποτέ.