θύμα-απάτης-για-δήθεν-τροχαίο-στην-αμα-608913
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.04.2019 | 11:20

Θύμα απάτης για δήθεν τροχαίο στην Αμαλιάδα – Της πήραν 10.000 ευρώ

Γερή μπάζα έκανε μια σπείρα απατεώνων που στοχοποιούν ηλικιωμένους και τους τρομοκρατούν λέγοντάς τους ότι τα παιδιά τους έχουν νομικά μπλεξίματα επειδή προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο. Αυτή τη φορά, εξαπάτησαν μια 73χρονη γυναίκα στην Αμαλιάδα που του έδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η άτυχη ηλικιωμένη πανικοβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της μια άγνωστη γυναίκα που συστήθηκε ως αστυνομικός, της είπε ότι η κόρη της σκότωσε άνθρωπο με το αυτοκίνητό της και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να φροντίσει να αποφύγει τις συνέπειες. Η 73χρονη δεν σκέφτηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνισσα κι έτσι, δεν ζήτησε καν να μιλήσει με την κόρη της.

Αντίθετα, προθυμοποιήθηκε να προσφέρει όσα χρήματα είχε στην άκρη για να σώσει το παιδί της από τη φυλακή! Έτσι, συμφώνησε να περάσει κάποιος από το σπίτι της για να του παραδώσει τις οικονομίες της ύψους 10.000 ευρώ. Πράγματι, λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος που παρέλαβε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, η ηλικιωμένη ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας ‘Ηλιδας που ξεκίνησαν προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων.