θρήνος-στην-κρήτη-έφυγε-στα-20-του-o-κων-535605
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2018 | 21:25

Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» στα 20 του o Κωνσταντίνος Κριτζάς

Tο ήθος, η ατσάλινη θέληση και η δύναμη της ψυχής του είχε συγκινήσει όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και το πανελλήνιο. Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς έφυγε από τη ζωή στα 20 του χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν.

Σήμερα, με πόνο ψυχής και ένα μεγάλο «γιατί» για τον αδόκητο χαμό του, οι παλιοί συμμαθητές, οι καθηγητές, οι φίλοι και η οικογένεια του αγαπητού σε όλους Κωνσταντίνου, του είπαν το τελευταίο αντίο, δίνοντάς του την υπόσχεση ότι θα θυμούνται για πάντα το χαμογελαστό νεαρό με την τεράστια δύναμη.

Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν αριστούχος και είχε εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, από τα 8 του χρόνια είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μίας σοβαρής πάθησης την οποία αντιμετώπιζε.

Όμως, παρά το πρόβλημα της υγείας του, ο Κωνσταντίνος δε σταμάτησε ποτέ να «κυνηγάει» τα όνειρά του και να καταφέρνει να τα κάνει πραγματικότητα.

Ένα από αυτά ήταν η εισαγωγή του στη Νομική Σχολή, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με την εγκληματολογία, αλλά και η συμμετοχή του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως σημαιοφόρος του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, ο Κωνσταντίνος είχε δηλώσει σε παλαιότερή συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη»: «Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος, ανεξάρτητα από το χαμένο χρόνο και τον κόπο, πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω»…

Πηγή: neakriti.gr