θρήνος-φωνές-στην-κηδεία-της-6χρονης-1063512
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2022 | 00:06

Θρήνος & φωνές στην κηδεία της 6χρονης: «Να ανοίξουν στόματα – Η μητέρα έτρωγε ξύλο»

Σε κλίμα οδύνης, κηδεύτηκε στην Αλβανία, η 6χρονη που βρέθηκε νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Κορίνθου, ενώ είχε πάει για μπάνιο με τον πατέρα της. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αναζητώντας λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου της και για τις σχέσεις των γονέων της.

Η τραγική μητέρα που ζούσε και δούλευε μόνο για το παιδί της θα μείνει, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κοντά στους δικούς της καθώς στην Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτα να την κρατά. Τα λόγια της έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κορίνθου όπου αναγνώρισε το παιδί της δίνουν μια διαφορετική διάσταση στις τελευταίες ώρες της 6χρονης.

«Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα»

«Έλεγε πάρα πολλά ότι δεν ήταν καλά μαζί του, ότι δεν περίμενε να το κάνει αυτό, καθόταν και έπινε. Την προηγουμένη μέρα είχαν πάει σε μια βάφτιση και καθόταν και έπινε. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Της δώσανε ηρεμιστικά και δεν την είχαν πιάσει.. Έλεγε γιατί, γιατί το παιδάκι μου…τι έφταιξε το παιδάκι μου, γιατί το έκανε αυτό στο παιδάκι μου και δεν το έκανε σε εμένα» λέει στον ΑΝΤ1 φίλη της μητέρας της 6χρονης.

Η Αμέλια βρέθηκε νεκρή κάτω από την καρίνα μιας βάρκας στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι Κορίνθου. Ο πατέρας δήλωνε ότι το παιδί του γλίστρησε μέσα από το σωσίβιο και χάθηκε στο βυθό ενώ ο ίδιος δε μπορούσε να βουτήξει καθώς πάσχει από άσθμα.

Οι δηλώσεις της μητέρας όμως – σύμφωνα με μαρτυρίες – δίνουν μια διαφορετική διάσταση στη ζωή του ζευγαριού που τον τελευταίο καιρό δεν ζούσε μαζί. «Η συνάντηση αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη. Ήρθε και μου λέει ‘θα πάρω το παιδί σήμερα γιατί είμαι σπίτι’. Δεν τον περίμενα» είπε η μητέρα της 6χρονης.

«Έφυγε ένα αγγελούδι ας βοηθήσουμε τη μητέρα. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν εκεί πέρα στο χωριό. Ότι είχε περάσει άθλιες καταστάσεις. Ότι έτρωγε ξύλο. Δεν είχε ούτε ρεύμα. Το γάλα του παιδιού πήγαινε και το ζέσταινε στη γειτόνισσα» αποκαλύπτει φίλη της μητέρας της Αμέλιας.

Πλέον το Λιμενικό μελετά ενδελεχώς όλες τις φωτογραφίες από το σημείο τη στιγμή του εντοπισμού της Αμέλιας.