θρίλερ-για-απόπειρα-αρπαγής-μαθητή-578627
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2019 | 19:07

Θρίλερ για «απόπειρα» αρπαγής μαθητή με λευκό βανάκι (φωτο)

Aναστάτωση επικρατεί στην σχολική κοινότητα του 6ου Διαπολιτισμκού δημοτικού σχολείου Κορδελιού στη Δυτική Θεσσαλονίκη  μετά από καταγγελία γονέα ότι επιχείρησαν να απαγάγουν το παιδί του την Τρίτη (25.9), επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την καταγγελία «γυρνώντας από το σχολείο το παιδί για το σπίτι ένας άντρας του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που τάχα δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος. Ο μαθητής φυσικά δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει και είδε ότι τον ακολουθούσαν. Το παιδί όπως ήταν λογικό φοβήθηκε πολύ. Ευτυχώς έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Μόλις έφτασε πήρε τηλέφωνο το γονέα και του είπε με τρεμάμενη φωνή το τι έγινε».

Σε ανοιχτή επικοινωνία με την αστυνομία βρίσκεται από χθες η μητέρα του μικρού μαθητή, η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ο μαθητής περιέγραψε στις αρχές το πρόσωπο του ατόμου που πήγε σύμφωνα με τον ίδιο να τον απαγάγει ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες που φέρεται να έγινε το περιστατικό.

«Θα αντιμετωπίσω ακόμη και δράκους αν χρειαστεί προκείμενου να σώσω το παιδί μου» είπε στο ethnos.gr η μητέρα του μικρού Σελίνκα-Αθηνά Ιωσηφίδου. Όπως εξήγησε η ίδια και πέρσι το καλοκαίρι υπήρξαν καταγγελίες για αρπαγή ανηλίκων τα οποία έκαναν ποδήλατο στην πλατεία του Κορδελιού.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης Μπάμπης Ακριτίδης υποστήριξε  ότι ακόμη δεν έχει φτάσει στην υπηρεσία κάποια καταγγελία. « Θα μιλήσω με τον συνάδελφο αύριο για να εξετάσουμε την σοβαρότητα του θέματος. Πάντως και παλιότερα που έγιναν καταγγελίες, έπεσαν στο κενό».

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας από τον διευθυντή του σχολείου σήκωσε θύελλά αντιδράσεων από γονείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτή δεν ισχύει.