θράκη-κατάσχεσαν-δυο-φορτία-με-17-τόνο-α-737102
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.02.2020 | 11:54

Θράκη: Κατάσχεσαν δυο φορτία με 1,7 τόνο ακατάλληλα όστρακα

Άλλο ένα φορτίο με έναν τόνο παράνομα αλιευμένα και ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα κατέσχεσαν οι άνδρες της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης σε ένα όχημα που ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν στον κόμβο Μάκρης επί της Εγνατίας Οδού.

Στο όχημα που οδηγούσε ένας 48χρονος Έλληνας, βρέθηκαν 65 σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα βάρους 1.023 κιλών χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και την προβλεπόμενη σήμανση. Όταν οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι τα όστρακα ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων και ακατάλληλα για κατανάλωση. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενος για κατοχή και μεταφορά οστράκων με σκοπό την εμπορία, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε. Η ποσότητα των οστράκων πρόκειται να καταστραφεί, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Αλλά και σε ένα χωριό της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αβδήρων ένας 60χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε να οδηγεί το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και να μεταφέρει 37 σακιά με οστρακοειδή του είδους αχιβάδα βάρους 740 κιλών που προέκυψε πως ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση, χωρίς να κατέχει τα απαιτούμενα παραστατικά. Κατασχέθηκαν τα όστρακα και το όχημα, ενώ σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων που αφορούν την αλιεία, την μεταφορά και τη διαχείριση των οστρακοειδών με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.