Θλίψη για τον Βασίλειο Καμπουράκη -Απεβίωσε ο πατέρας του δημάρχου Ρόδου

Ένας σημαντικός επιχειρηματίας της Ρόδου απεβίωσε το απόγευμα σε ηλικία 88 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον Βασίλειο Καμπουράκη, πατέρα του σημερινού Δημάρχου Ρόδου, ο οποίος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Βασίλης Καμπουράκης, όπως γράφει το rodiaki.gr ήταν ένας από τους πρωτοπόρους  του ροδιακού τουρισμού, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε το τουριστικό «θαύμα» της Ρόδου με σημαντική επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα.

Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1931 στη Αιθιοπία,  φοίτησε στη Ρόδο μέχρι τη Γ’ γυμνασίου και στη συνέχεια το 1947 έφυγε και εγκαταστάθηκε στο Τζιμπουτί της τότε γαλλικής Σομαλίας.

Εκεί ενώ εργαζόταν συνέχισε μαθήματα στη γαλλική εκπαίδευση.  Στη δουλειά του ξενοδοχείου μυήθηκε πολύ νωρίς μόλις έφθασε στο Τζιμπουτί κοντά στο θείο του ο οποίος διατηρούσε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επι σαράντα χρόνια. Ενώ εργαζόταν και σπούδαζε, τις λίγες ελεύθερες ώρες του τις αφιέρωνε βοηθώντας το θείο του περνώντας από όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.

Μετά από 7 χρόνια εντατικής δουλειάς και αφού έμαθε όλη τη λειτουργία του ξενοδοχείου αγόρασε το 50% της επιχείρησης από το θείο του. Παράλληλα με το ξενοδοχείο είχε και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις και αντιπροσωπείες επιτυχημένων προϊόντων. Όταν ο θείος του αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις αγόρασε και το υπόλοιπο 50%. Στη Ρόδο επέστρεψε το 1960, όπου παντρεύτηκε με την Βαλασία το γένος Μαρκουλή και απέκτησε δύο παιδιά: Τον Αντώνη (σημερινό δήμαρχο Ρόδου) και την Μαίρη.

Το 1962 άρχισε τις οικοδομικές εργασίες του ξενοδοχέιου Mediterranean δυναμικότητας 297 κλινών του οποίου τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούνιο του 1964. Από το 1966 προγραμμάτιζε με τους συνεργάτες του νέες επενδύσεις και το 1968 έγινε ένας από τους κύριους μετόχους της εταιρίας η οποία κατασκεύασε το ξενοδοχείο Rodos Palace.

To 1970 αφού πούλησε τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Ρόδο ασχολούμενος προσωπικά με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Mediterranean και την ανέγερση του Rodos Palace που λειτούργησε το 1973 και ήταν δυναμικότητας 1220 κλινών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΡΟΔΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!