Δευτέρα
29
Μάι
Back

Θήβα : 2.900 σεισμικές δονήσεις σε εννιά μήνες

Συνεχίζει να χορεύει στον ρυθμό των   ρίχτερ τους τελευταίους  εννέα μήνες η Θήβα, με τους τελευταίους χρονικά να σημειώνονται χτες με την ένταση τους να μην υπερβαίνει τους 4 βαθμούς τις κλίμακας ρίχτερ, από τον Ιούλιο εώς σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν σημειωθεί   περίπου 2.900 σεισμικές δονήσεις, σε μια περιοχή που απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Σε μια περιοχή που ‘έχει χτιστεί πάνω σε ερείπια’  σύμφωνα με τον  διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκη Τσέλεντη. Μεγάλη μερίδα των σεισμολόγων είναι καθυχαστικοί με τους σεισμούς που πραγματοποιούνται στην περιοχή αλλά ο φόβος να ξυπνήσει ένα κοντινό ρήγμα είναι υπαρκτό σενάριο.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δεχόμενος πλήθος μηνυμάτων από ανάστατους κατοίκους της περιοχής, προχώρησε σε δύο  διαδοχικές αναρτήσεις, μέσω των οποίων συνιστούσε ψυχραιμία. «Υπάρχει μια ανησυχία, αυτό είναι αλήθεια, και το βλέπω και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που  μου απευθύνονται. Κυρίως τους κατοίκους τους  προβληματίζει αν θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός, πότε θα σταματήσει το φαινόμενο, ποια είναι η πορεία του φαινομένου γενικώς». Αλλά για τους χτεσινούς σεισμούς τόνισε ότι << Οι δείκτες σεισμικότητας μεταβάλλονται προς το χειρότερο το τελευταίο διάστημα»

Σε  μια ιστορική αναδρομή στους σεισμούς που έχει «δώσει» η Θήβα κατά το παρελθόν, με τον μεγαλύτερο να αγγίζει τα 6,7 ρίχτερ και τρεις εξ αυτών να ξεπερνούν τα 6, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να είναι επιφυλακτική, γιατί έχουμε επιμονή της σεισμικής δράσης στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία γνωρίζουμε ότι δίνει ισχυρούς σεισμούς. Όλοι ευχόμαστε να μη συμβούν τα χειρότερα. Αλλά με τις ευχές δεν αντιμετωπίζονται τα φυσικά φαινόμενα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!