Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι καταγγελίες για μη χρήση μάσκας

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό και από το πρωί του Σαββάτου, εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αναπτύσσονται και κινούνται σε πολλές και διαφορετικές περιοχές ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (ανατολικά-κέντρο-δυτικά), προχωρώντας σε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, όπως οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας.

Στην πλειοψηφία τους οι Θεσσαλονικείς, τα εφαρμόζουν, ωστόσο δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι οποίες καλύφθηκαν με μωσαϊκό για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων.

Αυτές τις εξαιρέσεις αρκετοί πολίτες δεν άφησαν να “πέσουν κάτω”, με αποτέλεσμα από το πρωί του Σαββάτου, οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. να “πέφτουν βροχή”.

Οι καταγγελίες των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας μέσα σε καταστήματα τόσο για υπαλλήλους, όσο και για καταναλωτές, σε αθλητικούς χώρους, μέχρι και στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, αλλά και σε συγκεντρώσεις σε πάρκα και πλατείες, κυρίως αλλοδαπών ατόμων.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων ανακοινώνονται καθημερινά από τις αρχές. Πάντως, σύμφωνα με αυτά και συγκεκριμένα για την ημέρα Πέμπτη, μία ημέρα δηλαδή, πριν από την εφαρμογή των νέων μέτρων, οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν τα σκήπτρα στη μη χρήση μάσκας, παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, με την ΕΛ.ΑΣ. να βεβαιώνει 104 παραβάσεις και ισάριθμα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Πηγή: ThessToday

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΡΟΧΗ, ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!