θεσσαλονίκη-βρέθηκε-μέλος-από-το-ακέφ-1037050
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2022 | 14:36

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε μέλος από το ακέφαλο πτώμα

Συνεχίζεται η ιστορία με το ακέφαλο πτώμα, χωρίς κάτω άκρα, που εντοπίστηκε την Κυριακή από ψαρά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλοχωρίου και Χαλάστρας, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, τρεις ημέρες δηλαδή μετά τον εντοπισμό του τμήματος της σορού, στην ίδια περιοχή βρέθηκε ένα ακόμη μέλος σώματος το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον ίδιο άνθρωπο.

Το ανθρώπινο μέλος, το οποίο είναι ένα κάτω άκρο και βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, θα μεταφερθεί, επίσης, στην Ιατρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, από τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής η οποία διενεργήθηκε τη Δευτέρα, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δεν προκύπτουν, στο τμήμα της σορού που απέμεινε για εξέταση, ίχνη από προθανάτιες κακώσεις. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο χρόνος που φαίνεται να βρίσκονταν η σορός στο νερό, εκτιμάται ότι ήταν περίπου οι δέκα ημέρες ενώ έφερε μεταθανάτιες κακώσεις.

Επιπλέον, από την ημιτελή σορό ελήφθησαν δείγμα DNA τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Σε 24χρονο αλλοδαπό ανήκει η σορός

Η σορός που εντοπίστηκε από ψαρά χωρίς κεφάλι και πόδια σε προχωρημένη σήψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, ανήκει σε 24χρονο αλλοδαπό.

«Μετά τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και έρευνας από αρμόδια Υπηρεσία ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκε η εν λόγω σορός. Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 24 ετών», αναφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Η σορός φέρει τατουάζ στο εσωτερικό μέρος του αριστερά μπράτσου, που απεικονίζει ένα βέλος περίπου δέκα εκατοστών, πάνω στο οποίο αναγράφεται με καλλιγραφικούς χαρακτήρες η λέξη «sara» ή «sava».