θεσσαλονίκη-συρροή-κρουσμάτων-σε-λύκ-951558
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2021 | 13:51

Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε λύκειο – Ουρές για rapid test

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς στο Καραμπουρνάκι έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, εντοπίστηκαν συνολικά 14 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων τα 13 ανήκουν σε μαθητές και ένα σε πλήρως εμβολιασμένο καθηγητή, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίσθηκε σε μαθητή τμήματος της Α’ Λυκείου, ο οποίος πιθανότατα να μολύνθηκε κατά την διάρκεια εξόδου του.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν rapid test, τόσο οι καθηγητές του σχολείου, όσο και οι μαθητές που αποτελούσαν στενές επαφές των συγκεκριμένων κρουσμάτων.

Πηγές από το σχολείο αναφέρουν στο ThessToday.gr πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, με δεδομένο ότι εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε σύνολο 253 μαθητών. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι εμβολιασμένο σε ένα ποσοστό πάνω από 95%.

Σημειώνεται, πως τα κρούσματα καταγράφηκαν σε διαφορετικά τμήματα, οπότε δεν τέθηκε ζήτημα «λουκέτου», με αποτέλεσμα το σχολείο να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, εξάλλου, στάλθηκε από τη Διεύθυνση του Λυκείου email προς όλους τους γονείς ότι κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή rapid test λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων.

Νωρίς το πρωί σήμερα οι μαθητές δύο τμημάτων, του Γ3 και του Γ4, ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους ότι θα πρέπει να μεταβούν για να υποβληθούν άμεσα σε rapid test και, εφόσον είναι αρνητικά, θα επιστρέψουν κανονικά τη Δευτέρα στα μαθήματά τους.

Την Δευτέρα μάλιστα πρόκειται να υποβληθούν σε επαναληπτικά rapid test και οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του ThessToday.gr, έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, το οποίο συστεγάζεται με το Δεύτερο Γενικό Λύκειο.

Ουρές για rapid test μετά τα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στην τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα της Καλαμαριάς, δεκάδες είναι οι γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι σπεύδουν για rapid test στο Θεατράκι της Χηλής.

Τα rapid test διενεργούνται από τις 9:30 έως τις 15:00 και μπορούν να υποβληθούν γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο τους, όπως ακριβώς συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής. Μάλιστα, από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην Καλαμαριά για rapid test, έχει σχηματιστεί και ουρά δεκάδων μέτρων.