θεσσαλονίκη-συνολικά-69-οβίδες-βρέθηκα-1077614
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2022 | 16:26

Θεσσαλονίκη: Συνολικά 69 οβίδες βρέθηκαν σε εργοτάξιο

Στη Θεσσαλονίκη συνεργεία του στρατού ξέθαψαν συνολικά 69 οβίδες από εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης. Όλες τους απομακρύνθηκαν από κλιμάκιο του Στρατού.

Στο σύνολό τους οι οβίδες στο εργοτάξιο της οδού Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη φτάνουν πλέον τις 69, με την οβίδα που ξεθάφτηκε πριν από λίγες ώρες να είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία.

Και οι 69 οξειδωμένες οβίδες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν από κλιμάκιο του Στρατού που παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) ξέθαψε νωρίτερα την Τρίτη (04.10.2022) άλλη μία γερμανική οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το εργοτάξιο, πιθανόν την τελευταία, ενώ το περασμένο 24ωρο εντοπίστηκαν 17 οβίδες περίπου 33 εκατοστών και διαμέτρου 81 χιλιοστών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το εργοτάξιο της οδού Λέοντος Σοφού, πιθανόν να ήταν αποθήκη πυρομαχικών των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής. Δηλαδή, οι οβίδες ήταν είτε αποθηκευμένες στο σημείο, είτε είχαν μεταφερθεί από κάπου αλλού. Πάντως, είναι άθικτες και ενεργές και δεν προέρχονται από βομβαρδισμό. Το πρώτο σενάριο πάντως (σ.σ. για αποθήκη πυρομαχικών) ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι οβίδες ήταν στοιβαγμένες.