θεσσαλονίκη-συνελήφθησαν-5-άτομα-επει-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2020 | 21:00

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 5 άτομα επειδή μοίραζαν φυλλάδια για την πορεία του Πολυτεχνείου

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα πέντε άτομα μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων που ισχύουν περί Covid-19.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και της αστυνομίας του Χρυσοχοίδη συνεχίζεται. Το Σάββατο η αστυνομία προσήγαγε πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τρία μέλη του ΣΕΚ και δυο της ΑΡΙΣ) που έκαναν εξόρμηση στην αγορά Καπάνι στην κεντρική αγορά της πόλης με υλικά που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου μετά από εισαγγελική παραγγελία σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία για «διέγερση σε ανυπακοή»!

Μόλις δυο μέρες πριν η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με την ίδια κατηγορία εις βάρος της σ. Δάφνης Κατσίμπα, προέδρου της ΕΝΙΘ. Σε μια πόλη που μετράει δεκάδες νεκρούς από την πανδημία αυτή η χρεοκοπημένη κυβέρνηση «δεν μπορεί να γεννήσει» ΜΕΘ, λεωφορεία, μέτρα προστασίας, το μόνο που μπορεί να «γεννήσει» είναι εισαγγελικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις.Οι επιδείξεις πυγμής μιας κυβέρνησης σε πανικό θα πέσουν στο κενό. Στις 17 Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε ενάντια στη δολοφονική πολιτική της σε όλη τη χώρα, στέλνοντας στο καλάθι των αχρήστων τις απαγορεύσεις διά ανακοινώσεων του Χρυσοχοϊδη, τις χυδαίες επιθέσεις ενάντια στην Αριστερά των Μπογδάνων και των Μητσοτάκηδων. Θα είναι ένα βήμα για τη συνέχεια, την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους προστατεύουν τη δημόσια υγεία από τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης.Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου».