θεσσαλονίκη-συνελήφθη-καταζητούμεν-578486
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.06.2019 | 11:57

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος ως μέλος της «Καμόρα»

Στη σύλληψη ενός καταζητούμενου από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», προχώρησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 56χρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν ότι υπήρξε μέλος της «Καμόρα». Οι πράξεις που του αποδίδονται αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος εκτιμάται ότι ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να διατηρεί εδώ βιοτεχνία. Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων, οπότε και συνελήφθη.

Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ιταλία.