θεσσαλονίκη-συγκίνηση-στην-πορεία-μν-1131269
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2023 | 22:09

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στην πορεία μνήμης του Άλκη

Συγκέντρωση στο σημείο που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και άφησε την τελευταία του πνοή και αμέσως μετά πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν απόψε δεκάδες εκατοντάδες φίλαθλοι ομάδων και μέλη αθλητικών σωματείων, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η δομή «Εις το όνομα του Άλκη» και σε αυτές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη οι Τόλης Τερζής (βοηθός προπονητή), Χουλιάν Κουέστα, Γιακούμπ Μπράμπετς και Βλάντιμιρ Νταρίντα (ποδοσφαιριστές), οι βετεράνοι Άγγελος Χαριστέας, Γιώργος Κολτσίδας και Νίκος Πασσιάλης. Τον δικό του φόρο τιμής απέτισε ο Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης και πρώην γ.γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων άναψε ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Ποτέ ξανά θύμα από οπαδική βία. Ας είναι ο τελευταίος. Είμαστε όλοι στο πλευρό της οικογένειας του».

Παρών και ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, ο οποίος δήλωσε εμφανώς συγκινημένος: «Ο Άλκης μας ας είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μην τον ξεχάσουμε ποτέ. Ο Άλκης να παραμείνει μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στην ελληνική κοινωνία και να είμαστε ήσυχοι, να μη φοβάστε για τα παιδιά μας. Να ξέρουμε ότι εκεί που θα πάνε θα γυρίσουν πάλι πίσω. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μην εφησυχάζουμε ποτέ. Αυτές τις ημέρες είναι η δίκη. Έχω δηλώσει ότι καμία ποινή δεν θα μας ικανοποιήσει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πανό με συνθήματα αθλητικής αλληλεγγύης και αναμμένα κεριά, ενώ αρκετοί φορούσαν φανέλες διαφόρων αθλητικών συλλόγων για να δείξουν ότι δεν είναι ανεκτή η βία εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Στο σημείο της δολοφονίας του Αλκιβιάδη, τοποθετήθηκαν 19 κίτρινα λουλούδια (πανσέδες) – αριθμός συμβολικός για τον αδικοχαμένο 19χρονο. Τα συνθήματα «Αλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» και «Αλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός», δονούσαν την ατμόσφαιρα στα σημεία που σταμάτησε η πορεία, την οποία συνόδευσε μουσικά η μπάντα του δήμου Καλαμαριάς.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά και σταμάτησε για λίγα λεπτά στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου περίμεναν φίλαθλοι διαφόρων ομάδων, οι οποίοι ενώθηκαν με τους υπόλοιπους και συνέχισαν όλοι μαζί τη σιωπηλή διαμαρτυρία τους προς το κέντρο της πόλης.

Η πορεία έφτασε στο Λευκό Πύργο, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη με δρώμενο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Προβλήθηκε βίντεο με μηνύματα κατά της βίας και ιδιαίτερα της οπαδικης βίας, μαζί με δράσεις που έκανε όλο αυτό το χρόνο η δομή «Εις το όνομα του Άλκη». Μέλη των ακαδημιών μπάσκετ του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ κρατούσαν κεριά, σχηματίζοντας το όνομα «ΆΛΚΗΣ», θέλοντας ενωμένοι να περάσουν το δικό τους μήνυμα που θέλει τον αθλητισμό να ενώνει και όχι να σκοτώνει.

ΑΠΕ/ ΦΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ