θεσσαλονίκη-σύγχυση-με-τη-μαθητική-πα-953386
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2021 | 09:15

Θεσσαλονίκη: Σύγχυση με τη μαθητική παρέλαση – Άλλα λέει η κυβέρνηση, άλλα η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί με τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.Άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άτυπη κυβερνητική ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών  οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά (και στη Θεσσαλονίκη) όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική διάρκεια της 1 ώρας.

Aπό την άλλη σε ανακοίνωση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζεται το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: “είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά”».

Τι ισχύει τελικά; Θα γίνει μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η κυβερνητική ενημέρωση, ή θα γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση, όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;