θεσσαλονίκη-στις-9-314-οι-κλήσεις-από-τη-δη-77716
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2016 | 16:50

Θεσσαλονίκη: Στις 9.314 οι κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Οκτώβριο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κατά τη διεκπεραίωση των 356 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν 9.314 τροχονομικές παραβάσεις. Ακόμη, διενεργήθηκαν 116 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), εκτελέστηκαν 25 διοικητικές κυρώσεις και διεκπεραιώθηκαν 110 μηνυτήριες αναφορές και εκθέσεις αρχής καθώς και 379 ενστάσεις πολιτών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 38 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Μέσα στον ίδιο μήνα και σε συνεργασία με τα Α΄ και Β΄ Τμήματα Τροχαίας, συνεχίστηκαν σε ημερήσια βάση οι κοινές επιχειρήσεις αστυνόμευσης στις οδούς Αγ. Δημητρίου, Δωδεκανήσου, Κασσάνδρου, Ι. Δραγούμη, Ε Βενιζέλου, Ερμού, Β. Όλγας κατά τις ώρες αιχμής, ενώ οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και προσαρμόστηκαν ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες και σε άλλες οδούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313 317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 202 επισκέψεις κατ’ οίκον, με τις αντίστοιχες θεωρήσεις να φτάνουν τις 397, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.