θεσσαλονίκη-στα-κάγκελα-οι-γονείς-του-9-878261
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.02.2021 | 09:38

Θεσσαλονίκη: Στα κάγκελα οι γονείς του 90ου δημοτικού – Λένε «όχι» στα κίμπο

Αναστατωμένοι για την επικείμενη τοποθέτηση κίμπο στην αυλή του 90ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης είναι οι γονείς του σχολείου, εκφράζοντας την αντίδρασή τους με κινητοποίηση που πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί.

Τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου συγκεντρώθηκαν έξω από το 90ο Δημοτικό και αναρτώντας πανό απαιτούν να μην δημιουργηθούν προκάτ-κίμπο για τους μαθητές, κατηγορώντας τη διοίκηση Ζέρβα για τη «δημιουργία νέων προβλημάτων στη μέση της χρονιάς και εν μέσω πανδημίας».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πρόδρομος Πετρίδης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση Ζέρβα μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας δεσμεύτηκε να μην δημιουργηθούν κίμπο στην αυλή του σχολείου, όμως παρόλα αυτά ήδη εργολάβος έχει ζητήσει τα κλειδιά από τον διευθυντή, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής τους. «Μας είπαν αντί για 5 πλέον είναι 2 τα κίμπο, όμως είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι πρέπει να κάνουμε εμείς για τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας: Να βγαίνουν αραιά στην αυλή», επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών ελέω κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας την ξαφνική ενημέρωση για τη δημιουργία των κίμπο στο σχολείο. Σε ερώτηση του ThessToday.gr για το αν οι γονείς πιστεύουν ότι τα προκάτ-κίμπο θα είναι προσωρινά στο σχολείο, ο κ. Πετρίδης απάντησε «όχι», εξηγώντας ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας τους είχε αναφέρει επί λέξει «αν μπούνε κίμπο, ξεχάστε το, θα μείνουν για πάντα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε τα video: