Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Covid η περιφορά του Επιταφίου στον Άγ. Μηνά – Βγήκε μέχρι τον δρόμο

Με θρησκευτική ευλάβεια και παρουσία πιστών πραγματοποιήθηκε φέτος η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά, στη Θεσσαλονίκη, που τηρώντας όλα τα μέτρα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία βγήκε μέχρι τον δρόμο, επί της οδού Ι. Δραγούμη.

Η έξοδος και λιτάνευση του Επιταφίου του Αγίου Μηνά -που είναι αφιερωμένη στον εμπορικό κόσμο- ξεκίνησε, σύμφωνα με την παράδοση, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την ακολουθήσουν και οι έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής από τα καταστήματά τους, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 19.00.

Η πρώτη περιφορά του Επιταφίου της Θεσσαλονίκης -που σε εποχές προ κορωνοϊού ακολουθούσε τη διαδρομή όλου του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου- φέτος περιορίστηκε στην αρχή της Ίωνος Δραγούμη και στη συνέχεια επέστρεψε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όπως επιβάλλουν οι προβλεπόμενοι περιορισμοί και με τους πιστούς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, μπροστά από τον ναό νεαρά κορίτσια, ντυμένα μυροφόρες, όπως κάθε χρόνο, έψαλλαν το “Ω γλυκύ μου Εαρ” και έρεναν τον επιτάφιο με άνθη.

Στον Άγιο Μηνά για την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής Α’ της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος.

πηγή: thesstoday.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΡΟΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]