θεσσαλονίκη-προβλήματα-από-την-ισχυρ-276314
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2022 | 10:10

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή – Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική

«Βροχή» από προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που «χτύπησε» τις νυχτερινές ώρες τη Θεσσαλονίκη. Λόγω της σφοδρής και πολύωρης βροχόπτωσης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα ορμητικά νερά να μπαίνουν σε οικίες και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 500 κλήσεις για παροχή βοήθειας, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στις Συκιές, τα ορμητικά νερά στις Συκιές παρέσυραν Ι.Χ. το οποίο μπήκε σε ιχθυοπωλείο, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Κλειστή είναι από τις 3 τα ξημερώματα η υπογείωση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, η οποία πλημμύρισε για μία ακόμη φορά και στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική. Επίσης, στην περιοχή του 424 Νοσοκομείου έχει κλείσει ιρλανδική διάβαση που οδηγεί προς το Φίλυρο, ενώ στην Εξοχή και στο ύψος του Νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώθηκε καθίζηση λόγω έργων στο ρεύμα ανόδου. Κλειστή, εξάλλου, λόγω πτώσης δένδρου είναι η οδός Ανθέων που οδηγεί από τον Εύοσμο προς Φιλίππειο.

Αρκετοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα σημεία αυτά οι οδηγοί οφείλουν να κινούνται με προσοχή. Επίσης, ορισμένοι επαρχιακοί δρόμοι περιφερειακά της πόλης καλύφθηκαν από φερτά υλικά και διεξάγονται ενέργειες από συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την απομάκρυνσή τους.

Παράλληλα προβλήματα ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης και στα Λαδάδικα.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε προειδοποιήσει το βράδυ της Κυριακής η Πολιτική Προστασία, στέλνοντας μήνυμα από το 112. Τα φαινόμενα αναμένεται βαθμιαία από το μεσημέρι να εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Μέχρι τότε όμως αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους έντονες.