θεσσαλονίκη-πρώτο-κουδούνι-με-συνωσ-743682
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2021 | 14:33

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κουδούνι με… συνωστισμό γονέων (φωτο)

Μπορεί το πρώτο κουδούνι μετά από καιρό να «χτύπησε» στα σχολεία και οι μαθητές του δημοτικού αλλά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου να επέστρεψαν στις αίθουσες με τις κατάλληλες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, όμως το πρόβλημα του συγχρωτισμού των γονέων παραμένει άλυτο.

Και αυτό γιατί, ναι μεν στις οδηγίες της Πολιτείας για την αποφυγή συνωστισμού προγραμματίστηκε η προσέλευση στα σχολεία ανά τάξεις και εισόδους, με χρονική απόσταση δεκαλέπτου, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί η μαζική άφιξη των γονέων για να παραλάβουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός έξω από τα κτήρια.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του ThessToday.gr σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρτίου όπου δεκάδες γονείς στέκονται έξω από το κτήριο περιμένοντας τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται συγχρωτισμός, περιορίζοντας μάλιστα και την μετακίνηση των διερχόμενων πεζών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησαν σταδιακά τα δια ζώσης μαθήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την ενημέρωση η κυβέρνηση σχεδιάζει σταδιακά άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε τις εικόνες του ThessToday.gr:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

πηγή: thesstoday.gr