θεσσαλονίκη-πρώην-φοιτήτριες-του-διπ-408907
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2021 | 11:03

Θεσσαλονίκη: Πρώην φοιτήτριες του ΔΙΠΑΕ καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Συγκέντρωση αλληλεγγύης βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής και πελάτισσες του γυναικολόγου και καθηγητή μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙ.ΠΑ.Ε.), που όπως καταγγέλλουν, έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020, έπειτα από συνεντεύξεις φοιτητριών σε διαδικτυακά μέσα, που αφορούσαν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Βέβαια, τα πρώτα περιστατικά χρονολογούνται αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε αυτά εμπλέκεται ο καθηγητής μαιευτικής που παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου γιατρού στην πόλη. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Συγκεκριμένα, για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιούσε διάφορες προφάσεις, όπως η παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητριών. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, η πρόσεγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια των καταγγελλουσών.

πηγή: thesstoday.gr