θεσσαλονίκη-πορεία-κατά-της-πανεπιστ-1071073
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2022 | 20:53

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 1.000 άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων αλλά και στελεχών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εντός του campus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δύο συλλήψεις μετά την ένταση στο ΑΠΘ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι στο ΑΠΘ, ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τούς αποδίδεται η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η ένταση προκλήθηκε όταν άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία πέταξαν μπουκάλια, αβγά κι άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απάντησαν με χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εξήντα (60) περίπου ατόμων έμπροσθεν Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία αυτόνομων σχημάτων και με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, ομάδα από τους συγκεντρωμένους πέταξε αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.