θεσσαλονίκη-πλειστηριασμός-πρώτης-κ-1156341
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2023 | 11:00

Θεσσαλονίκη: Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας για δάνειο 15.000 – Διαμαρτυρία σωματείων

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 65 τμ.στη Σίνδο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα σύλλογοι και μέλη σωματείων διαμαρτύρονται υπέρ της τετραμελούς οικογένειας οι οποία κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.

Η οικογένεια χαμηλόμισθων είχε πάρει στεγαστικό δάνειο 15.000 ευρώ, αντιμετωπίζοντας με την πάροδο του χρόνου προβλήματα στην αποπληρωμή με αποτέλεσμα το ποσό να τοκιστεί και να φτάσει σήμερα τις 36.000 ευρώ. Σήμερα η εταιρεία αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση και ζητάει εφάπαξ ένα ποσό των 15.000 ευρώ και το υπόλοιπο να μπει σε ρύθμιση.

«Άλλη μια οικογένεια βρίσκεται εκτεθειμένη στα χέρια των funds και μια μαθήτρια σχολείου της Α’ ΕΛΜΕ κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο», αναφέρει η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Τραγάκη.

Και προσθέτει: «Εμείς ως εκπαιδευτικοί θα στηρίξουμε την οικογένεια, θα αντιδράσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να μη χάσει η οικογένεια το σπίτι. Απαιτούμε από την κυβέρνηση αλλά και από το υπουργείο Παιδείας που καμώνεται ότι νοιάζεται για τους μαθητές να παρέμβει άμεσα στην εταιρεία και στην τράπεζα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα προς όφελος της οικογένειας».

Μήνυμα κινητοποίησης ώστε να αποτρέπονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας. «Την Τετάρτη πλειστηριάζεται σπίτι μιας λαϊκής οικογένειας. Έχουν ξεσαλώσει οι τράπεζες και τα funds. Έχουν πάρει και αέρα στα πανιά τους από όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι τελευταίες κυβερνήσεις. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό. Έχει φανεί στο παρελθόν ότι όπου υπήρχε κινητοποίηση απετράπησαν οι πλειστηριασμοί. Έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: thesstoday.gr