θεσσαλονίκη-πατέρας-18χρονης-έρχετα-214606
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2022 | 17:19

Θεσσαλονίκη – Πατέρας 18χρονης: «Έρχεται σπίτι μόνο όταν την χτυπάει»

Άλλη μία τραγική ιστορία περνάει μια 18χρονη γυναίκα στην Θεσσαλονίκη, αφού δεχόταν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις από τον νυν σύντροφο της. Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών – με τριετή αναστολή – καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 22χρονος σύντροφος, που κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη αδύναμου προσώπου και εξύβριση. Να σημειωθεί πως ο νεαρός δικάστηκε ερήμην, αφού δεν προσήλθε στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης. Τον λόγο πήρε και ο πατέρας του θύματος. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 15 Αυγούστου, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην περιοχή της Περαίας, όταν ο 22χρονος επιτέθηκε στην σύντροφό του, την έβρισε και την ξυλοκόπησε. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η νεαρή κοπέλα, μιλώντας για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού, «έπινε κρασί, παρασύρθηκε και μου έδωσε μια μπουνιά στο πρόσωπο». Πρόσθεσε, δε, πως «στη συνέχεια με έσπρωξε δυνατά και έπεσα κάτω», τονίζοντας ότι παράλληλα την έβριζε χρησιμοποιώντας αισχρές κουβέντες.

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι η ψυχολογική μεταχείριση που έχει γίνει σε βάρος της, αφού μετά από όλα αυτά, η άτυχη κοπέλα αναφέρει ότι: «Έχουν γίνει κι άλλα περιστατικά στο παρελθόν, υπήρξαν χαστούκια, έχουν γίνει και καταγγελίες, αλλά τώρα είμαστε εντάξει», για να προσθέσει «με τον σύντροφό μου είμαστε ακόμα μαζί. Από τον Αύγουστο δεν έχει κάνει τίποτα, έχει ηρεμήσει. Μου λέει ότι δεν θα το ξανακάνει».

Ο αγωνιώδης λόγος του πατέρα της 18χρονης, όπου εμφανίστηκε στο προηγούμενο δικαστήριο, δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση και ότι φοβάται για τα χειρότερα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει πως «Η κόρη μου έχει φύγει τους τελευταίους έξι μήνες από το σπίτι και δεν μένει πια μαζί μου. Έρχεται μόνο όταν την χτυπάει. Πήγε μόνη της στον ιατροδικαστή. Φοβάμαι για τα χειρότερα, ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω για να προστατεύσω το παιδί μου». Να σημειωθεί πως η κόρη και θύμα του 54χρονου, έχει καταγγείλει άλλες δύο επιθέσεις που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο όταν ήταν ανήλικη, ωστόσο επιμένει να διατηρεί σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.