Θεσσαλονίκη: «Ο καθηγητής με πλησίασε ερωτικά στα 15 μου» – Ήξερε το Ωδείο για τις καταγγελίες

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τις μεθόδους που ο καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης πλησίαζε και προχωρούσε σε απρεπείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ο καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε επίσημα για αποπλάνηση και σύναψη ερωτικών σχέσεων από τέσσερις νεαρές κοπέλες, ηλικίας 13 έως 15 ετών, εκ των οποίων η μία είναι μέχρι και σήμερα ανήλικη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr εκτός από τις τέσσερις επίσημες καταγγελίες, έχουν σημειωθεί αρκετά ακόμη πανομοιότυπα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καθηγητή πιάνου τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί, ενώ εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από τη στάση που διατήρησε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι και σήμερα ο εν λόγω άνδρας, άνω των 40 ετώνεξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

«Με πλησίασε ερωτικά όταν ήμουν 15 ετών – Με θώπευε με πρόσχημα τη διόρθωση»

Σύμφωνα με μια εκ των τεσσάρων καταγγελιών, «ο εν λόγω καθηγητής με πλησίασε ερωτικά ενώ ήμουν 15 ετών. Μολονότι δεν ήταν προσωπικός μου καθηγητής, έβρισκε την ευκαιρία να εισέρχεται στον χώρο που ασκούμουν μόνη και να προβαίνει σε θωπείες και αγκαλιές με το πρόσχημα της διόρθωσης του σώματός μου. Σύντομα με πλησίασε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέπτυξε οικειότητα και εν τέλει σχέση που διήρκησε ένα έτος περίπου. Δεν το γνώριζαν παρά μόνο δύο φίλες μου, παρ’ όλο που βρισκόμασταν με τον άνθρωπο αυτό σε καφετέριες της περιοχής».

Η νεαρή κοπέλα σύμφωνα με την καταγγελία χρειάστηκε πενταετή ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να βρει κουράγιο και να μιλήσει, ενώ όπως σημειώνει απευθύνθηκε αυτοβούλως στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με τις προσπάθειές της να βρίσκουν… τοίχο. «Η σχέση έληξε γιατί φοβήθηκα και δεν μπόρεσα να ενδώσω σε επιθυμίες του. Μου πήρε πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας να μπορέσω να βρω κουράγιο να μιλήσω και το έκανα αυτοβούλως στη Διοίκηση του Κρατικού Ωδείου. Μέχρι σήμερα δεν απομακρύνθηκε αυτός ο άνθρωπος από τη θέση του», τονίζει στην καταγγελία, σημειώνοντας ότι «ασφαλώς και φοβάμαι τόσο για τον στιγματισμό μου όσο και για την αντεκδίκησή μου».

Αυτό που προβληματίζει ωστόσο τις οικογένειες των καταγγελλόντων είναι ότι παρά το γεγονός ότι το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης είχε ενημερωθεί για τη δράση του καθηγητή πιάνου από τον Μάρτιο για τις πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του.

Να σημειωθεί ότι το ThessToday.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν.

πηγή: thesstoday.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΩΔΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]