θεσσαλονίκη-κινητοποίηση-κατά-των-αυ-685040
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2021 | 13:50

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά των αυξήσεων στο ρεύμα – «Η κυβέρνηση ψεύδεται»

Καταγγέλλοντας τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κινητοποίηση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ επί της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας λόγο για στοχευμένο χτύπημα της κυβέρνησης στα λαϊκά νοικοκυριά, οι συγκεντρωμένοι ζητούν μείωση των τιμών στην ενέργεια και διαγραφή των χρεών στη ΔΕΗ.

«Είμαστε εδώ ενάντια στην ακρίβεια και στις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια. Για την κυβέρνηση η κρίση γίνεται για άλλη μια φορά ευκαιρία ώστε να επιτεθεί στο λαό», αναφέρει ο Ηλίας Σμήλιος, από τον συντονισμό συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Και προσθέτει: «Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι η τιμή του οικιακού ρεύματος είναι από τις ακριβότερες σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πουλά το παραμύθι ότι επειδή αυξάνονται οι τιμές διεθνώς, για αυτό αυξάνονται και στην Ελλάδα. Αυτά όλα είναι ένα τεράστιο ψέμα. Απαιτούμε να κρατικοποιηθούν όλες οι τεράστιες εταιρείες ρεύματος και ενέργειας. Η ενέργεια να είναι φθηνή και προσβάσιμη σε όλο το λαό. Απαιτούμε διαγραφή όλων των χρεών προς τη ΔΕΗ. Απαιτούμε ποιότητα ζωής για όλους».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κεντρική Μακεδονία, Θανάσης Αγαπητός εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την αύξηση των τιμών σε αναγκαία για όλους αγαθά.

«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στην πολιτική που ασκείται σε όλα τα μέτωπα, δηλαδή από το μεγάλο πρόβλημα με την υγειονομική κρίση και τους εκατοντάδες πια θανάτους και την τεράστια υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης. Ο κόσμος της εργασίας αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, την τεράστια ακρίβεια και ιδιαίτερα στο κομμάτι της ενέργειας, το ρεύμα, το φυσικό αέριο, αυτά που είναι αναγκαία για να ζήσει μια οικογένεια έχουν φτάσει στα ύψη. Στο πενιχρό εισόδημα προστίθεται τεράστια έξοδα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

πηγή: thesstoday.gr