θεσσαλονίκη-κινητοποίηση-για-τους-απ-1060984
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.11.2022 | 14:48

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για τους απεργούς της Μαλαματίνας – «Η αλληλεγγύη είναι παρούσα»

Στο πλευρό των απεργών του εργοστασίου της Μαλαματίνας τάσσονται διαδηλωτές που αυτή την ώρα πραγματοποιούν κινητοποίηση στο άγαλμα Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για αντεργατική πολιτική της διοίκησης της εταιρείας και ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας.

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Οινοποιία Μαλαματίνα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση έχουν στα αιτήματά τους την ανάκληση των απολύσεων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και επίσης ζητούν να μη διωχθούν ποινικά οι απεργοί και οι συνδικαλιστές.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Οι εργάτες της Μαλαματίνας δεν είναι μόνοι. Στο πλευρό τους έχουν ταχθεί ενεργά πολλά σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι που αντιλαμβανόμαστε πως όταν χτυπάνε έναν από εμάς μας χτυπάνε όλους. Με περιφρουρήσεις της απεργίας έξω από την πύλη του εργοστασίου, συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκδηλώσεις, δράσεις αλλά και έμπρακτη στήριξη των απεργών η αλληλεγγύη είναι παρούσα και δυναμώνει τον αγώνα των απεργών».

πηγή: thesstoday.gr