θεσσαλονίκη-κεραυνός-χτύπησε-πολυκα-206928
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2022 | 10:03

Θεσσαλονίκη: Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία & έκαψε τα πάντα

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ένας κεραυνός «χτύπησε» το κτήριο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα» δήλωσε ένοικος της πολυκατοικίας.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (17/6), κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, γύρω στις 23:45 ένας από τους πολλούς κεραυνούς που φώτισαν τον ουρανό της πόλης κατέληξε σε μία επταώροφη πολυκατοικία στην περιοχή του Ντεπώ, επί της οδού Αναστασίου Μπακαλμπασή. Οι ένοικοι τρομοκρατήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο. Παράθυρα από διαμερίσματα της πολυκατοικίας έσπασαν και ταυτόχρονα επικράτησε σκοτάδι.

Σύντομα αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για κεραυνό που «χτύπησε» την πολυκατοικία τους. Αμέσως μετά συνειδητοποίησαν ότι στην ταράτσα και στο κλιμακοστάσιο ξέσπασε φωτιά.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, με δύο υδροφόρα οχήματα.

Το υψηλό ηλεκτρικό φορτίο κατέστρεψε ηλεκτρικές συσκευές σε αρκετά διαμερίσματα. «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα, έσβησαν τα φώτα. Ακούσαμε να σπάνε τζάμια. Στο δικό μου σπίτι κάηκαν δύο τηλεοράσεις. Ήταν κάτι σοκαριστικό» λέει ένοικος της πολυκατοικίας.