θεσσαλονίκη-κατάθεση-καίει-τον-αγγ-463559
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2018 | 12:56

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση «καίει» τον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας

Καταπέλτης εναντίον των ισχυρισμών του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για τον θάνατο 36χρονης μεσίτριας με τη χορήγηση δύο αναισθητικών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ήταν στην κατάθεσή της η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής», είπε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η δίκη του αγγειοχειρουργού.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή της πως εάν ο κατηγορούμενος γιατρός καλούσε σε βοήθεια η γυναίκα ενδεχομένως να μπορούσε να σωθεί.

Η αναισθησιολόγος ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται με τη χορήγηση βαριών αναισθητικών ουσιών, όπως αυτά που βρέθηκαν στον οργανισμό της άτυχης μεσίτριας.

Ήταν κατηγορηματική πως αυτή η αναισθησία γίνεται μόνον σε χώρο με.ειδικό εξοπλισμό, όπως είναι τα χειρουργεία.

«Αυτά τα φάρμακα μπορούν να τα.δώσουν μόνο οι αναισθησιολόγοι. Κανείς άλλος», ξεκαθάρισε.

«Εγώ δεν χορηγώ φεντανίλη και προποφόλη σε χώρο χωρίς αναπνευστήρα», είπε ξανά αναφερόμενη στα δύο αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της 36χρονης.

Η αναισθησιολόγος όταν ρωτήθηκε για τις δόσεις αναισθητικών φαρμάκων που χορηγήθηκαν, με βάση τα όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος κατηγορούμενος, ανέφερε πως «είναι πολύ μικρές οι δόσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα». Από την άλλη είπε ότι «εάν μας καλούσε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε σε οποιονδήποτε χώρο», ενώ σημείωσε πως ακόμη και μετά την καταστολή κάθε ασθενή απο τη χρήση αναισθητικών, υπάρχει χρόνος 5 – 10 λεπτών για να.σωθεί.

«Όλοι οι γιατροί, ακόμη και οι καθαρίστριες ξέρουν ότι όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο σε αναπνευστική καταστολή, ειδοποιούνται οι αναισθησιολόγοι», κατέθεσε η ίδια.

Καταλήγοντας πάντως είπε πως.δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας γιατρός να ήθελε να σκοτώσει μέσα στο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας όμως ότι “αυτά τα ρημάδια τα φάρμακα δεν τα χρησιμοποιεί άλλος εκτός των αναισθησιολόγων”.