θεσσαλονίκη-καταδικάστηκε-σε-135-χρόνι-872887
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2022 | 20:58

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» φέρεται να είναι ο 49χρονος που σήμερα (20.06.2022) καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13,5 ετών για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή των Πεύκων Θεσσαλονίκης, κοντά στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Ο καταδικασθείς για τη ληστεία σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη είχε συλληφθεί πέρσι τον Αύγουστο. Ο 49χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που τον έκρινε ένοχο για ληστεία (με χρήση κοντόκανου καλάσνικοφ) και λεία 8.275 ευρώ.

Μετά την καταδίκη του, επέστρεψε στις φυλακές. Είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχαν πληροφορίες ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, όταν είχαν συλληφθεί δύο άλλα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό Αττικής.

Ο 49χρονος είχε τότε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε άλλη ένοπλη ληστεία, τον Οκτώβριο του 2019, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Χολαργό, όπου, μάλιστα, είχε αυτοτραυματιστεί κατά λάθος στο πόδι με καλάσνικοφ.