θεσσαλονίκη-καταδικάστηκε-για-σεξου-688165
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2022 | 16:55

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης και αφέθηκε ελεύθερος

Συνολική ποινή κάθειρξης 6,5 ετών επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη στον 24χρονο που εξανάγκαζε 14χρονη σε ερωτική επαφή. Ωστόσο, αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Ειδικότερα, το μικτό ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη έκρινε τον 24χρονο αθώο, κατά πλειοψηφία (5-2), για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ένοχο, ομόφωνα, για γενετήσια πράξη με ανήλικο, πορνογραφία ανήλικων, σωματική βλάβη απειλή, προσφορά σε χρήση, ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε το GRTimes.gr, του αναγνωρίστηκε, κατά πλειοψηφία (4-3), το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό όρους. Έτσι, επιβλήθηκε στον 24χρονο εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής με την 14χρονη που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση έπειτα από γνωριμία που ξεκίνησε μέσω των social media.

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο 24χρονος – Η πλευρά του πατέρα

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι δέχεται τις κατηγορίες στον βαθμό που ισχύουν και ζήτησε συγγνώμη.

Στην κατάθεση του, ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε ότι γνώριζε για τη σχέση της κόρης του με τον κατηγορούμενο, αλλά πίστευε ότι ήταν κάτω των 18 χρόνων.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν μία συναναστροφή στο πλαίσιο της εφηβείας. Δεν μας έλεγε κάτι. Φοβόταν. Έκαναν παρέα και με άλλα παιδιά. Ασφαλώς και είχα σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει ερωτικός δεσμός. Του το είχα πει: Μην διανοηθείς να κάνεις τίποτα. Είναι ανήλικη. Πρόσεξε. Να την προσέχεις όταν βγαίνετε έξω. Δεν την είδα ποτέ χτυπημένη. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσε να φάει γιατί είχε σπασμένο δόντι μας είπε: Γλίστρησα και χτύπησα σε ένα παγκάκι. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι τη μήνυση. Στην αστυνομία έμαθα τι συνέβη».

Κατά την απολογία του, ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε χτυπήσει ποτέ την 14χρονη για να έρθουν σε ερωτική επαφή, αλλά την χτύπησε 2 – 3 φορές πάνω σε καβγάδες.

«Το έπαιρνα χαϊδευτικά όταν έλεγε όχι. Δεν έχω κανένα βίντεο. Δεν την εξανάγκασα να κάνει κάτι που δεν θέλει. Είχα υποψιαστεί ότι θα καταθέσει εναντίον μου γιατί της έλεγα ότι θα σας κάψω το σπίτι, αλλά δεν το εννοούσα. Την ακολουθούσα γιατί ήθελα να δώσω ένα τέλος στη σχέση μας. Όμως, την αγαπούσα και δεν μπορούσα να βρίσκομαι μακριά της», υποστήριξε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι έκαναν χρήση χασίς ενώ για κάποιες χειροπέδες που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι «της είχαμε αγοράσει μαζί και τις χρησιμοποιούσαμε κατά την ερωτική επαφή».

Θεσσαλονίκη: Κατηγορητήριο που σοκάρει

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου έως και 14 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ είχαν συνάψει σχέση, ο 23χρονος (τότε) κάποιες φορές εξανάγκαζε την ανήλικη σε ερωτική επαφή είτε με χρήση σωματικής βίας είτε υπό την απειλή διαρροής βίντεο με προσωπικές τους στιγμές στο διαδικτυακό χώρο, το οποίο θα κοινοποιούσε και στους γονείς της.

Επιπρόσθετα, ο νεαρός άνδρας, από προφίλ που διατηρούσε σε εφαρμογή μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναρτήσει ημίγυμνη φωτογραφία του κοριτσιού, συνοδευόμενη από εξυβριστικό λογότυπο. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αναφέρεται ότι προχώρησε σε χρήση σωματικής βίας, προκαλώντας στην 14χρονη απλή σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα απείλησε και το οικογενειακό της περιβάλλον, ζητώντας επίμονα αυτή να παραμείνει μαζί του.