θεσσαλονίκη-η-ρεζέρβα-του-ελαστικού-έ-1100372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2023 | 19:35

Θεσσαλονίκη: Η ρεζέρβα του ελαστικού έκρυβε 12,2 κιλά ηρωίνης

Πάνω από 12 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο εσωτερικό βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα) αυτοκινήτου, που ελέγχθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό – ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και 27χρονη Ελληνίδα ως μέλος της.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της Τρίτης, εντοπίστηκαν να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων. Στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα των δραστών, εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα) και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 25 δέματα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 33χρονος αλλοδαπός, με άμεση συνεργάτιδα την 27χρονη, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Ο 33χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.