Θεσσαλονίκη: Η 14χρονη Γωγώ υπέγραψε για τη μοιραία επέμβαση γαστρικού δακτυλίου, ισχυρίζεται ο γιατρός - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

Θεσσαλονίκη: Η 14χρονη Γωγώ υπέγραψε για τη μοιραία επέμβαση γαστρικού δακτυλίου, ισχυρίζεται ο γιατρός

Η υπογραφή της 14χρονης Γωγώς που έχασε τη ζωή της λίγες ημέρες μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2021, εμφανίζεται σε έγγραφο, το οποίο κατέθεσε ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατό της και με το οποίο ισχυρίζεται ότι η οικογένεια είχε λάβει πλήρη γνώση των κινδύνων που μπορούν να προκύψουν από την επέμβαση για τη ζωή του παιδιού τους.

Ο χειρουργός ιδιώτης γιατρός υποστηρίζει με το συγκεκριμένο έγγραφο που κατέθεσε και δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, ότι η οικογένεια γνώριζε τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν από την επέμβαση και, μάλιστα, έδωσε τη συγκατάθεσή της για να πραγματοποιηθεί. Τον ισχυρισμό αυτό αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ο ιερέας και πατέρας της 14χρονης Γωγώς, Βησσαρίων Καντούνης, ξεκαθαρίζοντας ότι όχι μόνο δεν υπέγραψαν κανένα τέτοιο έγγραφο, αλλά και ότι ουδέποτε τους ενημέρωσε ο ιδιώτης γιατρός για κινδύνους που μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση «ρουτίνας», όπως την παρουσίαζε ο κατηγορούμενος στους γονείς και την ίδια την ανήλικη.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως και αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ την ημέρα, για την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Νίκου Σινιώρη με καταγωγή από την Κεραμωτή Καβάλας, ενώ το 2012 είχε καταδικαστεί αμετάκλητα όταν ύστερα από δική του επέμβαση δακτυλίου μια 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο ιδιώτης γιατρός συνεχίζει να συνεργάζεται με το μεγάλο ιδιωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και έως σήμερα να δέχεται ασθενείς.

Οι πιθανές επιπλοκές και η υπογραφή της… 14χρονης

Στις πληροφορίες για τη σχετική επέμβαση τις οποίες είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει ο θεράπων ιατρός, αναγράφεται πως η αναγκαιότητα και ο σκοπός της ιατρικής πράξης είναι η «νοσογόνος παχυσαρκία» και ο τρόπος διενέργειας, είναι «τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου λαπαροσκοπικά». Στις πιθανές επιπλοκές, ο ιδιώτης γιατρός γράφει δύο πράγματα: Έμφραγμα και πνευμονική εμβολή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η μόνη που εμφανίζεται να υπογράφει τις δύο σελίδες του σχετικού εγγράφου, να δίνει τη συγκατάθεσή της για την εγχείρηση και να δηλώνει πως έχει λάβει γνώση για τη διαδικασία, τους πιθανούς κινδύνους ή τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν, είναι η ίδια η ασθενής, η οποία στις 18/6/2021 ήταν μόλις 14 ετών!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!