θεσσαλονίκη-φοιτητές-απέκλεισαν-την-1124236
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2023 | 12:06

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν την πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτο)

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι φοιτητές το πρωί της Πέμπτης, όπου θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

Ειδικότερα, έπειτα από την αρνητική απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ να συναντηθεί με μέλη φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουν για τις ηλεκτρονικές εκλογές, οι φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο διοίκησης του ιδρύματος, και δεν επιτρέπουν να εισέλθει κανείς εντός αυτού περίπου μέχρι τις 15:00-16:00.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης φωνάζοντας συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εκλογών τις οποίες χαρακτηρίζουν ως «παρωδία».

«Την προηγούμενη εβδομάδα, και καθόλου τυχαία, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές στις 21 Φλεβάρη, με ενιαία ψηφοδέλτια, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ουσιαστικά θέλουν να ακυρώσουν τις κανονικές εκλογές, που γίνονται δια ζώσης, και για να μην αναγνωρίσουν τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων. Θέλουν να στερήσουν τον λόγο από τους φοιτητές ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν με ζωντανές διαδικασίες στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης, και άρα θα συζητάνε οι καθηγητές για εμάς, χωρίς εμάς. Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν, όπως δεν έγιναν και σε πανεπιστήμια της Αθήνας καθώς δεν συμμετείχαν οι φοιτητές. Το ίδιο θα γίνει και εδώ» ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Θανάσης Παπαστογιαννούδης, φοιτητής ψυχολογίας.

Δείτε φωτογραφίες:

πηγή: thesstoday.gr