θεσσαλονίκη-φασίστες-με-αλυσίδες-και-ta-947040
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2021 | 13:30

Θεσσαλονίκη: Φασίστες με αλυσίδες και taser κατά μελών της ΚΝΕ – Μαρτυρία από την επίθεση (βίντεο)

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν από λίγο από ομάδα περίπου 10 με 15 φασιστών.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες -σύμφωνα με ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης (thestival και grtimes)- οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες, στυλιάρια ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες- πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες, ενώ τους τρεις από τους τέσσερις τραυματίες παρέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η επίθεση αυτή των ακροδεξιών έρχεται σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων με επίκεντρο το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ακροδεξιοί σε αντιφασίστες, αριστερές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές και συνδικαλιστές στην περιοχή.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης ομάδας φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τι έγινε: