θεσσαλονίκη-ευρεία-συνάντηση-και-απο-439176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.01.2019 | 14:31

Θεσσαλονίκη: Ευρεία συνάντηση και αποφάσεις για τις Πρέσπες

Συνάντηση Ιεραρχών, αυτοδιοικητικών και Συλλόγων της Βορείου Ελλάδας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, στη συνάντηση τους Ιεράρχες της Β. Ελλάδας εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ. Γεώργιος, ενώ παρευρέθηκαν: ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, Δήμαρχοι της Δ. Μακεδονίας (Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών), Κ.Μακεδονίας (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π.Μελά, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Βέροιας, Νάουσας, Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού), Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης (Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου), ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος, ο πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανένδοτου Αγώνα, αποφασίστηκε ομόφωνα:

1.    Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

2.    Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.

3.    Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

4.    Ν απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

5.    Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

6.    Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας.