θεσσαλονίκη-έβαλαν-καρέκλες-τραπεζα-1089462
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2022 | 14:56

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν καρέκλες τραπεζαρίας αντί για παγκάκι σε στάση λεωφορείου (φωτο, βίντεο)

Συνέβη ξανά στη Θεσσαλονίκη!

Πολίτες βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να καλύψουν το κενό από το παγκάκι που απομακρύνθηκε από στάση του ΟΑΣΘ και τοποθέτησαν κομμάτια από… σετ τραπεζαρίας δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο σαλόνι.

Όπως γράφει το voria.gr, τα καθίσματα τοποθετήθηκαν από αγνώστους στη στάση Γαλαξίας, στην οδό Σόλωνος κοντά στη Δελφών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι καρέκλες έχουν δεθεί με σχοινιά στο σίδερο.

Εκτός από τα… vintage κομμάτια του σετ, που με ευφάνταστο τρόπο έχουν δεθεί στη στάση, δίπλα υπάρχει και μια άλλη καρέκλα, με τους εμπνευστές να θέλουν πιθανώς να κάνουν το σημείο ακόμα πιο… φιλόξενο!

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι φωτογραφίες έχουν κάνει τον γύρο των social media με τα σχόλια να είναι επικριτικά και τους χρήστες να ζητούν να απομακρυνθούν άμεσα λόγω αισθητικής αλλά και με γνώμονα τις συνθήκες υγιεινής στη στάση.

Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή περιστατικό με αντίστοιχη πατέντα σε στάση στην Πλατεία Δημοκρατίας ο αντιδήμαρχος Τενχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης είχε εξηγήσει ότι, βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στέγαστρο με κάθισμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το πλάτος, τότε απομακρύνεται το κάθισμα προς διευκόλυνση της ελεύθερης κίνησης των πεζών και της ασφαλούς κυκλοφορίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.