θεσσαλονίκη-έτσι-έγινε-η-φονική-παράσ-1099592
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.12.2022 | 11:15

Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε η φονική παράσυρση της Έμμας

Ένα 24ωρο μετά την κηδεία της Έμμας στην Κρήτη, φοιτήτρια που είδε την παράσυρση της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει τα γεγονότα. Μιλάει για το διπλό χτύπημα του οδηγού που την εγκατέλειψε και την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο…

Η παράσυρση στη Θεσσαλονίκη, έμελλε να σταθεί μοιραία για την Έμμα. Η 21χρονη φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της και το μεσημέρι της Πέμπτης (01-12-2022) οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στην Κρήτη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού. Τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με τη διερεύνηση του τροχαίου να συνεχίζεται. Μια φοιτήτρια που ήταν μπροστά και είδε με τα μάτια της, τα όσα έγιναν στο ύψος της Καμάρας, εκείνο το βράδυ αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της.

Μιλάει για τις κινήσεις του οδηγού και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Όπως λέει πριν την παράσυρση, ο νεαρός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο ως κινούμενη απειλή που έκανε θρόυβο. Η ίδια όπως λέει, οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και από φόβο φρέναρε. Τότε είδε το όχημα να χτυπάει την άτυχη Έμμα και να την σηκώνει στον αέρα.

Η κοπέλα είναι αιμόφυρτη στο δρόμο και ο οδηγός δείχνει να τα έχει χαμένα. Πέφτει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Πάνω στην προσπάθειά του, να απομακρυνθεί κάνει όπισθεν και τότε όπως λέει η φοιτήτρια, χτύπησε την Έμμα για δεύτερη φορά. Τα όσα ακολούθησαν «πάγωσαν» τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο νεαρός οδηγός πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε χτυπημένο και μετά από μέρες παραδόθηκε.

«Επέστρεφα σπίτι μου με ηλεκτρονικό πατίνι και καθώς κατέβαινα την Δημητρίου Γούναρη, άκουσα από μακριά ένα δυνατό θόρυβο αυτοκινήτου. Ακουγόταν ότι τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, για αυτό και όταν έφτασα στην Εγνατία πάτησα κατευθείαν φρένο γιατί φοβήθηκα. Το αυτοκίνητο φαινόταν κινούμενη απειλή», περιέγραψε αρχικά η κοπέλα και συνέχισε:

«Πατώντας φρένο κοίταξα αριστερά μου και είδα το αυτοκίνητο να έχει τινάξει στον αέρα την κοπέλα και να έχει χάσει τον έλεγχο. Ήταν το ίδιο αυτοκίνητο που με έκανε να σταματήσω γιατί φοβήθηκα από τον θόρυβο της ταχύτητας που έτρεχε. Ο οδηγός φαινόταν πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και είχε χάσει και τον έλεγχο του αυτοκινήτου εντελώς, σκεφτείτε το αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων» είπε η νεαρή κοπέλα.

Όπως υποστήριξε, ο 26χρονος έκανε όπισθεν για να ξεφύγει. «Προφανώς δεν υπήρχαν εμπόδια και έκανε όπισθεν για να φύγει βιαστικός, πάντα χωρίς να ανακάμπτει ταχύτητα ή να σταματάει το αυτοκίνητο. Έτσι όπως έκανε όπισθεν, ενώ η κοπέλα βρισκόταν ήδη χτυπημένη στη μέση του δρόμου, την πάτησε ξανά. Δεν νομίζω να κατάλαβε καν ότι την πάτησε για δεύτερη φορά όπως έφευγε. Άρχισαν όλοι να τρέχουν προς την κοπέλα να την βοηθήσουν και κάποιοι ντελιβεράδες κυνηγούσαν τον οδηγό να τον σταματήσουν που διέφυγε από την Ιασωνίδου. Όλα αυτά έγιναν σε δευτερόλεπτα» πρόσθεσε η νεαρή φοιτήτρια, με δηλώσεις της, στο makthes.gr.