θεσσαλονίκη-επεισόδια-με-μολότοφ-και-1185748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.05.2023 | 09:55

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στο ΑΠΘ

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στις 2:30 νεαροί επιτέθηκαν με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο βόρειο τμήμα του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι αστυνομικοί της διμοιρίας τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα ίδια άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς την πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ. Αστυνομικοί της ΥΑΤ καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι νεαροί ταραξίες πέταξαν περίπου 30 βόμβες μολότοφ. Το οδόστρωμα γέμισε με υπολείμματα από τις αυτοσχέδιες βόμβες ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων.

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μια ώρα. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, από το Συντριβάνι μέχρι τη λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων ωστόσο δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.