θεσσαλονίκη-επαλ-σταυρούπολης-αυτό-946240
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.09.2021 | 14:21

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Αυτόφωρο για τέσσερις συλληφθέντες για τα επεισόδια

Λίγη ώρα μετά τις 11 πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, οι 6 συλληφθέντες, για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Στους ίδιους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σήμερα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τέσσερις από τους κατηγορούμενους, να παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο ενώ για τους άλλους δύο ορίστηκε ρητή δικάσιμος και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω ανηλικότητας.

Συγκεκριμένα, σε έναν 15χρονο μαθητή που είχε συλληφθεί χθες το μεσημέρι, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή όπλου, και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο, ενώ έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Όσον αφορά τον 18χρονο μαθητή έχει κρατηθεί, ώστε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα σπρέι πιπεριού.

Σχετικά με έναν ακόμη 15χρονο μαθητή που βρέθηκαν στην οικία του δύο περίστροφα, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ, και ένα όπλο, ορίστηκε ρητή δικάσιμος, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο 54χρονος πατέρας του για κατοχή όπλου και συγκεκριμένα κυνηγετικής καραμπίνας χωρίς άδεια, και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Επίσης, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 20 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

πηγή: thesstoday.gr