θεσσαλονίκη-έγδυσαν-υπερτυχερό-το-269170
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2019 | 13:04

Θεσσαλονίκη: «Έγδυσαν» υπερτυχερό του Τζόκερ -Πόσα χρήματα αφαίρεσαν

Στο στόχαστρο διαρρηκτών που διέφυγαν με λεία «μαμούθ» βρέθηκε ο υπερτυχερός από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που είχε κερδίσει περισσότερα από 3.000.000 ευρώ στο Τζόκερ πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Οι «ποντικοί» που τρύπωσαν στη μονοκατοικία του όταν έλειπε η οικογένεια το απόγευμα του Σαββάτου, «σήκωσαν» 150.000 ευρώ και αρκετά τιμαλφή.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς , οι κινήσεις των διαρρηκτών ήταν προσεγμένες, αφού εκτιμάται πως επί πολλούς μήνες -ίσως και χρόνια- «διάβαζαν» τις κινήσεις των ενοίκων «σκάναραν» το σπίτι και μελετούσαν οποιαδήποτε λεπτομέρεια, θα τους φαινόταν χρήσιμη προκειμένου να αποφύγουν λάθη που θα τους στοίχιζαν στο μεγάλο χτύπημα το οποίο ετοίμαζαν.

Ήταν γύρω στις 18:30 όταν οι δράστε παραβίασαν ένα παράθυρο από το οποίο εισέβαλαν αθόρυβα στη μονοκατοικία. Αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας το σχέδιό τους. Δε δίστασαν να τραυματίσουν πολύ σοβαρά τα δυο σκυλιά της οικογένειας που επιχείρησαν να τους χαλάσουν τα σχέδια για να τα κάνουν να σωπάσουν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Το μεγαλόσωμο που βρισκόταν εξωτερικά της μονοκατοικίας είχε τον ρόλο φύλακα, ενώ το μικρότερο βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Απενεργοποίησαν τον συναγερμό

Έπειτα, οι εισβολείς απενεργοποίησαν τον συναγερμό έσπασαν και τις κάμερες εσωτερικού κυκλώματος και έφτασαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού στον δεύτερο όροφο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο το οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν χωρίς αποτέλεσμα.

Καθώς ζύγιζε περισσότερο από 200 κιλά εγκατέλειψαν την προσπάθεια να το μεταφέρουν πριν καν την αρχίσουν και αποφάσισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο για να βρουν τον κωδικό που θα το άνοιγε. Και, πράγματι, τα κατάφεραν! Άρπαξαν από μέσα μετρητά ύψους 150.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και μια συλλογή γραμματοσήμων αξίας 20.000 ευρώ και έγιναν καπνός δίχως να τους «πάρει μυρωδιά» κάποιος.

Οι διαρρήκτες γνώριζαν πολύ καλά πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, καθώς δεν πείραξαν άλλους χώρους του σπιτιού πέρα από το υπνοδωμάτιο όπου ήταν τοποθετημένο. Η οικογένεια αντιλήφθηκε τι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε αιμόφυρτα τα σκυλιά.

Πηγή: Espresso