θεσσαλονίκη-διάλεξη-για-το-brexit-διοργανώ-64778
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2017 | 17:29

Θεσσαλονίκη: Διάλεξη για το Brexit διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει νέο κύκλο διαλέξεων με τίτλο »Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης». Η πρώτη διάλεξη  « Brexit: είναι ευκαιρία για την ΕΕ; » θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.,  την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στις 18.30 με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Στις 23 Ιουνίου 2016, στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε από τον David Cameron με το ερώτημα αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή όχι στην ΕΕ, το 51, 9% των Βρετανών επέλεξε την έξοδο. Η διορισμένη, τον Ιούλιο του 2016, νέα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2017, το άρθρο 50 που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Πολλές νομικές αναλύσεις και κερδοσκοπικές εικασίες, περιβάλλουν τους όρους αυτής της αποχώρησης.
Το «Brexit» θα αποτελέσει ευεργετικό «σοκ» και νέο ξεκίνημα για την ΕΕ ή αντιθέτως θα αποκαλυφθούν οι αδυναμίες της και θα καταστεί μοιραίο γεγονός στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης;

Ομιλητές:
Κα Nicole Fontaine, τ. προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (φώτο)
Κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, του παν. Μακεδονίας
Συντονιστής: Φίλιος Στάγκος, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής της TV100
Εισαγωγή: Κα Ροδή Κράτσα, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Κ. Philippe Ray, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με το  το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων του παν. Μακεδονίας και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.