θεσσαλονίκη-δεν-σκότωσε-αυτός-το-γατ-1105024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.12.2022 | 19:54

Θεσσαλονίκη: «Δεν σκότωσε αυτός το γατάκι» λέει ο δικηγόρος του 40χρονου που έμεινε ελεύθερος

Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο άνθρωπος που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι, τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι κατέθεσε στον ανακριτή, ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου.

Ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων. Στην απολογία του αρνήθηκε την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται περί «φόνου ζώου συντροφιάς», επαναλαμβάνοντας – όπως και προανακριτικά – ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 40χρονου, Κωνσταντίνος Τσάκος, επανέλαβε τον «πάγιο ισχυρισμό την υπεράσπισης του κατηγορούμενου ότι ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης δεν είναι ο κατηγορούμενος», τονίζοντας ότι “κατά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια, προσκομίσαμε πλείστο αποδεικτικό υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης, δεν είναι αυτός δηλαδή”.

“Δεν σκότωσε αυτός το γατάκι”, λέει ο δικηγόρος του 40χρονου

Σχετικά με τις μαρτυρικές καταθέσεις, τόνισε ότι υπάρχει μόνο μία μαρτυρία, τονίζοντας ότι “αυτή δεν τον ταυτοποιεί: ότι ήταν εκεί, τη συγκεκριμένη στιγμή, στο περιστατικό”.

“Γίνεται από έναν μάρτυρά μία αναγνώριση, όχι με τον σωστό τρόπο, κατά την άποψη της υπεράσπισης, αλλά και σε αυτό έχουμε προσκομίσει αποδεικτικό υλικό από το οποίο προκύπτει, σαφέστατα, oτι ο κατηγορούμενος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος – δια του συνηγόρου του – έχει προσκομίσει στις αρχές πλήθος πρόσφατων φωτογραφιων του ίδιου, που, κατά την υπεράσπισή του, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο δράστης.

Σημειώνεται ότι η ταυτοποίησή του 40χρονου προέκυψε, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων. Κατά πληροφορίες, ο 40χρονος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου και δικηγόρος, αμφισβήτησε το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Την υπόθεση είχε γνωστοποιήσει φιλοζωική οργάνωση με καταγγελία της στις Αρχές, ενώ την προανάκριση διενήργησε το ΑΤ Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου, επί της οδού Ερμού. Κάμερα ασφαλείας καταστήματος καταγράφει τον δράστη να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, να πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια να το συνθλίβει με το πόδι του, ενώ ακολούθως αποχωρεί από το σημείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.