θεσσαλονίκη-ατύχημα-8χρονης-δεν-θα-πά-1016590
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2022 | 13:11

Θεσσαλονίκη-Ατύχημα 8χρονης: «Δεν θα πάω ποτέ σε παιδική χαρά»-Τα νεότερα για την υγεία της

«Δεν θα πάω σε παιδική χαρά» δήλωσε στους γονείς της η 8χρονη της οποίας αποκολλήθηκε το δάχτυλο την περασμένη Κυριακή στην παιδική χαρά στη Νέα Παραλία. Αν και είναι θετική η εξέλιξη της υγείας της, θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για λίγες ημέρες ακόμη ώστε να παρακολουθούν οι γιατροί την συγκόλληση του δαχτύλου.

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο πατέρας της 8χρονης, Δημήτρης Χατζηαθανασίου οι γιατροί παρακολουθούν δύο φορές την ημέρα την υγεία της κόρης του. «Αυτήν τη στιγμή όπως λένε οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πάρει εξιτήριο ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο μια εβδομάδα ακόμη» και εξέφρασε την ελπίδα του να γίνει η συγκόλληση και να έχει μια μερική κινητικότητα το δάχτυλο του παιδιού.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται, ωστόσο, η 8χρονη καθώς όπως είπε ο πατέρα της «χθες το πρωί έκλαιγε και έλεγε δεν θα πάω ποτέ σε παιδική χαρά. Μεγάλωσε μέσα στις παιδικές χαρές και ήταν σοκαριστικό για εκείνη».

Δήλωσε επίσης ότι ο δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του και έχει δηλώσει τη συμπαράστασή του αλλά και την προθυμία του να βοηθήσει σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι η οικογένεια για την περίθαλψη του παιδιού.

«Αυτό που ζητάμε αυτήν τη στιγμή ως γονείς είναι να αποκατασταθεί η σωματική και ψυχική υγεία της κόρης μας. Να χαμογελάσει ξανά και να αφήσει πίσω αυτό το γεγονός που της συνέβη. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας καθώς ενδεχομένως να χρειαστούν φυσικοθεραπείες όταν βγει από το νοσοκομείο αναλόγως και με την εικόνα του δαχτύλου», επισήμανε, καταλήγοντας.

Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου. Το κοριτσάκι είχε πάει με την μητέρα του να παίξει, όταν τραυματίστηκε σοβαρά όπως κατέβαινε από την τσουλήθρα. Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου οι γιατροί να ενώσουν το ακρωτηριασμένο δάχτυλο.

Σημειώνεται ότι ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει για το ατύχημα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Όπως είχε δηλώσει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης «Έχουμε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση ταυτόχρονα με την εισαγγελία, έχουμε ζητήσει από τους πραγματογνώμονες να μας πουν τη δική τους εκδοχή, έχουμε ζητήσει, ταυτόχρονα και από τον κατασκευαστή του παιχνιδιού, μια μεγάλη εταιρεία από την οποία προμηθεύεται ο δήμος όργανα, να μας πει και αυτή τη δική της άποψη ενώ παράλληλα τρέχει η αστυνομική διαδικασία μαζί με την εισαγγελική έρευνα. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε επαρκείς εξηγήσεις».