θεσσαλονίκη-απόπειρα-ληστείας-σε-ψιλ-1031782
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.04.2023 | 12:39

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας σε ψιλικατζίδικο με δύο συλλήψεις και μάχες σώμα με σώμα

Δύο συλλήψεις για την απόπειρα ληστείας σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο δράστες έζησαν αυτό που φοβόντουσαν και βρέθηκαν στα χέρια αστυνομικών…

Μέσα στο ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν οι δύο ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να αντισταθούν. Ο ένας από τους δύο επίδοξους ληστές έβγαλε αεροβόλο, αλλά δεν πέτυχε το στόχο του. Οι άντρες που είχε απέναντί του, ρίσκαραν και πάλεψαν μαζί του. Κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον ακινητοποιήσουν. Πολύ γρήγορα «νοκ άουτ» βγήκε και ο συνεργός του, που περίμενε έξω από το κατάστημα. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους δύο για την απόπειρα ληστείας, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Μηχανιώνα.

Δύο ανήλικοι 15 και 17 ετών συνελήφθησαν τη Μεγάλη Πέμπτη στη Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες χθες, ο ένας εκ των δραστών εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή αεροβόλου όπλου προσπάθησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τους δύο ιδιοκτήτες.

Ο άλλος δράστης επιτηρούσε το χώρο κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο. Οι παθόντες αντέδρασαν και κατάφεραν, έπειτα από πάλη, να ακινητοποιήσουν τον έναν εκ των δραστών. Μετά από λίγη ώρα συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης.