θεσσαλονίκη-αλλοδαποί-κρατούσαν-26χρο-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2018 | 10:47

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί κρατούσαν 26χρονη κλειδωμένη σε διαμέρισμα, απαιτώντας λύτρα

Για αρπαγή κατά συναυτουργία κατηγορούνται δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας για απελευθέρωση 26χρονης, την οποία κρατούσαν κλειδωμένη σε διαμέρισμα, αξιώνοντας χρήματα από τους οικείους της.

Η 26χρονη, με καταγωγή από το Νεπάλ, παρέμενε για πέντε μέρες στο διαμέρισμα-«φυλακή» στην περιοχή της Νεάπολης, πριν απελευθερωθεί από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που κινητοποιήθηκαν, όταν η γυναίκα διαπιστώθηκε να καλεί σε βοήθεια από το μπαλκόνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, 17 και 26 ετών, ενώ προέκυψε η εμπλοκή 32χρονου συνεργού τους που παραμένει ασύλληπτος. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή του ποσού των 2.500 ευρώ προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη την 26χρονη.

Η ίδια, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, εισήλθε τις προηγούμενες μέρες παράνομα στη χώρα μας, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, με τη βοήθεια διακινητών, τους οποίους πλήρωσε αδρά για να την μεταφέρουν έως την Ελλάδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που αναμένεται να τους παραπέμψει για κύρια ανάκριση.